05/31/11 22:18
(http://e-vestnik.bg/)

Блъсков осъден за имотите на СБЖ, дължи 280 хил. евро, гонят го от събрание с освиркване

Баща и син Блъскови. Снимка: Булфото

Блъсков държи имотите на Съюза на българските журналисти – почивни станции във Варна и Банкя - и не плаща наем. Съдът го осъжда да плати и да освободи имотите, той нито плаща, нито освобождава. Това стана ясно от кратки съобщения в сайта на съюза през седмицата.

Фирмата “Български имоти - корпорация” на Петьо Блъсков-син дължи на Съюза на българските журналисти 284 207 евро наем за 2010 и 2011 г. След като в началото на 2010 г. отказва да плати, както е по договор, съюзът подава жалба в съда. На 27 април т. г. съдът осъдил наемателя, но той не иска да се изнесе. За дълга съобщи председателят на СБЖ Милен Вълков през седмицата. Но не каза за други драматични битки на Блъсков-баща заради имотите. Той се е появил на общо събрание на СБЖ на 14 май и е поискал да остане. В продължение на почти 2 часа събранието се опитва да го изгони, а Блъсков настоява, че е делегат и трябва да остане, докато събранието приема бюджета на съюза.
Накрая след дълги разправии, с ръкопляскане, освиркване и дюдюкане е изгонен навън. Блъсков си тръгва със закани. Това разказва член на общото събрание на съюза, пожелал да остане анонимен. По искане на адвокатите от съюза не искат да съобщават никаква информация за конфликта, за да не влияе това на съда и да не го използва Блъсков.

10-етажният хотел в Международния дом на журналистите между Златни пясъци и Варна. Освен него базата има още два 4-етажни хотела, 47 дка парк и собствен плаж.

Претенцията на Блъсков е, че е избран за делегат на събранието от дружеството на СБЖ във вестник “Република”, на който е директор и издател, а главен редактор е неговият син. Но още когато представил протокол за избора си за делегат в СБЖ, оттам му обяснили, че не знаят съюзът да има такова дружество. По-рано Блъсков е основал такова дружество в сайта “Делта-нюз”. И представил списък на членове, някои от които не членуват в това дружество. После дружеството минало към в. “Република”. Но от СБЖ искат легитимни документи за учредяване и избор на делегат. Затова на общото събрание на съюза поканили Блъсков да си тръгне, а той се инатил от 9 ч. сутринта до 11 часа, когато бил прекъснат с ръкопляскания, за да го заглушат да не говори повече и бил изпратен с дюдюкане и освирквания.

По “Канал 3″ Маргарита Михнева направи предаване за проблемите на СБЖ с наемателите на имотите му, в което Блъсков без срам съобщи, че това е съюз, който не представлява работещите журналисти, симпатизира на БСП, и в ръководството му има хора на бившата Държавна сигурност. Това изказване сигурно дава по някакъв начин на Блъсков самочувствие да не си плаща наема, но не променя решението на съда да освободи имотите.

Конфликтът се развива дотам, че една от журналистките, член на блъсковото журналистическо дружество – Ирина Иванова, назначена по-рано във в. “Поглед”, по времето, когато го е издавал Блъсков, подала жалба в съда, че СБЖ има нелегитимно ръководство. И въпреки че това ръководство е регистрирано по съдебен ред с представени всички документи за избор и признати от съда, сега СБЖ доказва наново своята регистрация. “Целта са имотите на съюза - коментира членът на общото събрание, който пожела да остане анонимен – Така Блъсков иска да протака и да взима наем от тях колкото се може по-дълго.”
СБЖ е отдал под наем през 2007 г. на компанията на Блъсков-син 47 дка край Варна, където има 3 сгради и ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване