06/01/11 17:52
(http://www.klassa.bg/)

Глобяват 7 фирми с по 10 хил. лв. заради вода в пилешки продукти

Седем фирми, в чиито пилешки продукти е установена вода над определените норми, ще бъдат глобени с до 10 хиляди лв. Глобите са заради нелоялна търговска практика, тъй като на етикетите е написано, че продуктът е пиле, но на практика трябва да се нарича „заготовка от пилешко месо“. Това обясни председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Дамян Лазаров по време на съвместна пресконференция с шефа на Агенцията по храните Йордан Войнов.
Нарушителите „Пилко” ЕООД, „Галус трейд” ООД „Поло комерс“ ООД, „СВС 98” ЕООД , ЕТ „Мария Цонкова” и „Чикън Груп” ЕООД, „Нанюк Интернешънъл“ ООД трябва незабавно да променят етикетите върху продуктите. Освен това те влизат в списъка с производители, които ще бъдат проверявани по-често от останалите, обясни Войнов. Той съобщи, че ще бъде променена нормативната уредба и влагането на соли в пилешкото ще се обявява върху етикета.
От 10 юни започват и масови проверки на обекти за обществено хранене по Черноморието. Според Войнов има сигнали, че вместо да платят за унищожаване на продуктите с изтекъл срок на годност в екарисаж, някои търговци ги продават на безценица, за да се използват в туристическите пакети „ол инклузив“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване