06/04/11 11:50
(http://radiomilena.com/)

Новият риболовен сезон се открива днес

Днес официално се открива новият риболовен сезон. По този повод министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов разпространи приветствие. В него той пожелава успешен риболов и „Наслука!“ на рибарите. Няма промяна в цените на риболовните билети през тази година. Годишната такса за билет остава 25 лева, а за член на сдружение 20 лева. 50 на сто са намаленията за пенсионерите. Седмичната такса за любителски риболов е 4 лева, месечната – 8 лева. Инвалидите и децата до 14 години получават безплатни риболовни билети. Глобите за любителски риболов без билет са от 50 до 200 лева.
Агенция Кросс припомня някои важни аспекти от Закона за рибарството и аквакултурите, касаещи любителите риболовци.
* Любителски риболов имат право да извършват лица, притежаващи билет за любителски риболов.
* При риболов в реки, стари речни корита, крайморски, крайдунавски и вътрешни езера и блата се разрешава ползването на една въдица с монтирани до две куки. В изкуствените водни обекти, Черно море и река Дунав се разрешават до три въдици с монтирани на тях до две куки.
* Максимално допустимият дневен улов е до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 8 бройки и до 3 кг от всички останали видове риби с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло.
* Любителският риболов се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни от седмицата. За улов на пъстървови риби са разрешени само празничните и почивните дни.

Bookmark/Favorites Svejo Google Bookmarks Delicious StumbleUpon Facebook Сподели

Публикувана на 06/04/11 11:50 http://radiomilena.com/news/?p=12660
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване