06/05/11 18:44
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Минималната заплата става 270 лева

Правителството е започнало процедура за увеличение на минималната работна заплата. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов в град Аксаково, Варненска област. Повишението ще е с 40 лева – от 230 до 270 лева, и според Борисов това се дължи на по-добрите приходи в хазната. Премиерът обяви, че вдигането на приходите ще струва 20 млн. лева на държавата. До десет дни ще стане ясно и с колко процента ще бъдат увеличени пенсиите. Премиерът заяви, че вдигането на пенсиите ще стане за постоянно, а няма да е еднократно само за изборите. Борисов бе категоричен, че за разлика от другите правителства това не е популистки номер, но не е ясно още с колко процента ще бъде увеличението, понеже разчетите не са готови.
На въпрос за президентските избори той отново заяви, че те не го интересуват до септември. Борисов каза още, че ще уволни директора на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури”–Варна заради нарушения. „Докато не намерим честни и желаещи да работят добре хора, ще ги сменяме“, заяви премиерът и допълни, че е казал на министъра на земеделието Мирослав Найденов да подготви заповедта днес и той да я парафира. Самият Найденов обяви, че вече е говорил с директора на Изпълнителната агенция и той си е подал оставката. Борисов коментира и автомагистрала „Тракия“, като заяви, че след завършването й ще се разчита предимно на видеонаблюдение, а катаджиите ще бъдат изтеглени. Според него така ще се избегне субективният фактор. Премиерът припомни, че във Варненския регион през 2010 г. са били инвестирани 1,3 млрд. евро, а с потвърденото финансиране на автомагистрала „Хемус” 2013-2014 г. правителството изпълнявало напълно ангажимента си към региона. По отношение на здравеопазването Борисов каза, че в сметките на реновираната неврологична клиника във Варна ще влязат 75 млн. лева най-късно до средата на седмицата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване