06/05/11 17:23
(http://www.klassa.bg/)

Един Матеус пролет във футбола не прави

Националният ни футболен отбор завърши 1:1 при гостуването си на Черна гора и така на практика загуби шансове да се класира за европейските финали догодина в Полша и Украйна. Следващите мачове на „лъвовете“ ще са най-вече за чест, но и за обиграване на състава за следващия цикъл.
Селекционерът Лотар Матеус беше бесен от показаното през първото полувреме в Подгорица и най-вече от манталитета на играчите. Бившият капитан на Бундестима обаче поиска да остане начело на отбора, като опроверга всички слухове, че през лятото ще смени работното си място. Германецът трябва да наблегне най-вече на промяната на манталитета на избраниците си. Ясно е, че за тренировки по три дни месечно не може да ги научи на футболни умения, това се прави в клубовете, и то още от детска възраст. А и ние си знаем, че играчите ни не са кой знае от каква класа, като се изключат единиците от Западна Европа. Той може да изисква от избраниците си най-вече научаването и стриктното спазване на тактическата дисциплина, така, както това става в селекциите на големите футболни сили. Българинът не е дотам дисциплиниран, но Матеус трябва да приложи здрава ръка във всеки футболен смисъл на израза.
Но има и нещо друго – той трябва да получи помощ от всички във футболните срещи и играчите трябва най-накрая да проумеят, че да носиш фланелката с герб на гърдите е огромна отговорност и чест, която трябва да се защитава, ако ще и с „кило кръв“ от първата до последната секунда. Само така може да се надяваме на нещо в бъдещите световни квалификации, иначе по-добре да го пускаме германеца да си ходи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване