06/05/11 18:56
(http://www.klassa.bg/)

Китайката На Ли сбъдна мечтата си за титла от Големия шлем в Париж

Китайката На Ли си осигури място в историята, след като спечели Откритото първенство на Франция по тенис, като на финала победи миналогодишната шампионка Франческа Скиавоне с 6:4, 7:6 (0). Така 29-годишната тенисистка стана първата азиатка, стигнала до трофей на сингъл от Големия шлем.
"При 6:0 точки в тайбрека на втория сет си мислех, че не трябва да правя глупости - призна китайката. - Често ми се е случвало да имам мачбол и в крайна сметка да губя двубоя. Единствената ми мисъл бе да спечеля тази една точка. С победата си в Париж сбъднах една своя мечта. От самото начало на кариерата си мечтая да стана шампионка в турнир от Шлема и сега това се случи. Някой тук ми каза, че вече остарявам и трябва да призная, че не е толкова лесно да си поостарял и да сбъднеш мечтите си. Не са много тенисистите, които са успели да спечелят надпреварата от "Голямата четворка", допълни китайката. Поставената под номер 6 в основната схема тенисистка призна още, че майка й рядко гледа мачовете й, тъй като се изнервя прекалено много. Тя обаче обясни, че вече е получила съобщения от свои приятели. "Получих sms, че даже някои от приятелите ми в Китай са плакали от щастие, докато са гледали как се издига флагът ни в Париж. Сега ще започвам да мисля за "Уимбълдън", така че няма да се връщам в родината си на този етап. След турнира в Лондон обаче ще се прибера у дома. Ако не се представя добре обаче на "Уимбълдън", сънародниците ми може и да ме забравят. Сега ще се насладя на почивката си от 2-3 дни и ще се отправя към следващия си турнир в Ийстбърн", завърши На Ли.
В мъжкия финал снощи спориха Рафаел Надал и Роджър Федерер, като мачът им завърши след редакционното приключване на броя.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване