06/06/11 17:52
(http://www.klassa.bg/)

Пабло Хелд идва с трио

Германският пианист и композитор Пабло Хелд, младата сензация на европейската джаз сцена, е гост на Sofia Live Club на 15 юни. Той печели три пъти наградата на Нордхайн-Вестфалн "Jugend Jazzt"през 1999 г., 2003 г. и 2005 г., като първата е, когато е само на 12 години! Пабло Хелд учи в Кьолн при изключителния пианист Хуберт Нус. Дебютният му албум "Forest of Oblivion" е високо оценен от критиката с множество положителни рецензии в пресата. На 23-годишна възраст той вече има издаден и втори албум "Music" с още по-ярък и отличаващ се профил. А през март 2010 г. Пабло събира девет музиканти в залата на германското радио в Кьолн, за да запише своя трети албум "Glow", който отново е в каталога на „Пирует рекърдс“.
Музикантите от триото на Пабло Хелд свирят музика, която оставя трайно впечатление у слушателя. Независимо че е много млад - Хелд издава първия си албум на 21 години - той е учудващо уверен в себе си и има формиран собствен стил. Музиката му е загадъчна и вглъбена, но в едно с това тя и успява да ангажира и въвлече слушателя, като работата му с Роберт Ландферман и Йонас Бургвинкел само допринася за постигането на този ефект.
Пабло Хелд трио гостува в София по покана на „Джаз плюс концерти“, като концертът се осъществява със съдействието на Гьоте институт.
По време на изявата на триото в Sofia Live Club тютюнопушенето в клуба ще бъде забранено. Билети за концерта на Пабло Хелд трио може да намерите в „Дюкян Меломан“ и в уебсистемата на „Тикетплюс“ http://ticketplus.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване