06/07/11 18:23
(http://www.klassa.bg/)

Еврото с месечен връх спрямо долара

Еврото напредна до месечен връх спрямо долара, след като Европейската централна банка даде одобрение за преразглеждане на гръцките облигации, а германският канцлер Ангела Меркел заяви пред Барак Обама, президент на САЩ, че регионът ще преодолее кризата с дълговете. Това предаде информационната агенция „Блумбърг“. Единната валута достигна и седмичен връх срещу японските пари. Австралийският долар отстъпи след почти четириседмично повишение срещу зелените пари, след като политиците обявиха, че официалното лихвено равнище остава непроменено. Канадската валута поскъпна спрямо щатската и йената за първи път от три дни насам, след като финансовият министър Джим Флаърти заяви, че ще се опита да върне федералните финанси на излишък до 2014 г. Консерваторската партия на Флаърти спечели с мнозинство при изборите последния месец.
Никой не смята, че това е перфектното решение, но пазарът знае, че няма да настъпи бедствие в Европа, коментира Мамору Араи, старши валутен търговец в Mizuho Financial Group Inc. в Ню Йорк.
Еврото напредна с 0.7% до 1.4673 долара и достигна дори най-високото ниво след 5 май от 1.4683 долара. Единната валута се изкачи с 0.8% до 117.66 йени. Японската валута поевтиня с 0.1% до 80.17 за долар. Предишния ден беше достигнала до 79.98 йени, най-доброто й равнище след 5 май. Тя отстъпи и с 0.9% до 65.86 йени спрямо новозеландския долар, като понижението й беше с 0.7% срещу канадските пари. Тя се търгуваше при стойности от 82.23 йени за канадски долар. Повишението на „кленовата“ валута спрямо щатската беше с 0.6% до 97.48 цента за долар от 98.09 цента преди.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване