06/07/11 18:47
(http://www.klassa.bg/)

Лазар Груев не желаел да мисли за възможен натиск над ВСС

Не ми се иска да мисля, че върху ВСС е оказан натиск за избора на Владимира Янева за председател на Софийския градски съд. Това заяви вчера пред БНТ председателят на Върховния касационен съд проф. Лазар Груев. Той припомни, че по време на конкурса е подкрепил отпадналата от надпреварата Величка Цанова.
Той заяви още, че кандидатурата на отпадналата от конкурса Величка Цанова била подкрепена от него и от още четирима членове на ВСС. „За нас, съдиите, политическа кандидатура е малко неясна. На мен и през ум не ми е минавало да се замисля по този въпрос. Водещо трябва да е умението на кандидата да бъде ръководител“, каза Лазар Груев по повод на думите на вътрешния министър, че Цанова е била обвързана партийно.
Председателят на Върховния касационен съд заяви, че го притеснява обобщаващото говорене за съда от страна на вътрешния министър, което беше отразено и в становището на европейските съдии.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване