06/07/11 18:46
(http://www.klassa.bg/)

Прокуратурата настоява за доживотен затвор за Лазар Колев

Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за Лазар Колев по делото за убийството на сестрите Белнейски. Според обвинителите той е извършил пет престъпления – изнасилване и убийство на Росица Белнейска, изнасилване, блудство и убийство на Христина Белнейска, извършени с пряк умисъл, и няма смекчаващи вината обстоятелства. Прокуратурата поиска Лазар Колев да бъде признат за виновен за всяко едно от престъпленията, да се вземе предвид бруталността и жестокостта на тяхното извършване. Освен това и фактът, че извършените убийства са изключително тежки, е основният мотив за искането на доживотна присъда без право на замяна.
Окръжният прокурор Димитрия Ганчева помоли отделените материали от делото за разследване на втория извършител след приключване на работата на съда да бъдат предоставени за нуждите на разследването.
„Ще пледираме за оправдателна присъда“, каза от своя страна единият от адвокатите на Лазар Колев. На вчерашното заседание той заяви, че не е убил сестрите Белнейски, не ги е познавал и няма нищо общо с тях. Според него целият процес и разследването са водени тенденциозно, преднамерено и  са извършени много нарушения от страна на следователя Веселин Мартински.
„За мен е гордост, че престъпникът плюе по мен, значи добре съм си свършил работата“, коментира пред медиите следователят по делото „Белнейски" Веселин Мартински. Той бе категоричен, че за него Лазар Колев е виновен, но съдът ще прецени дали е така. Очаква се пледоариите на защитниците да са днес.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване