06/08/11 17:32
(http://www.klassa.bg/)

Борисов ще e кандидат за президент след мандат и половина в изпълнителната власт

Ще се кандидатирам за следващите президентски избори, заяви вчера премиерът Бойко Борисов. Той призова медиите да спрат да го питат по този въпрос.
„Ще изкарам един мандат, още половината от другия и тогава ще се кандидатирам”, обясни министър-председателят.
До момента основните играчи в предстоящите президентски избори остават неясни. От ГЕРБ обявиха предварително само, че се обсъждат трима души – двама мъже и една жена.
Другата партия от управляващото мнозинство - „Атака“, още преди месец издигна своя лидер Волен Сидеров за кандидат-президент. Единственият известен опозиционен кандидат към момента е първата българска еврокомисарка Меглена Кунева, която беше номинирана от инициативен комитет на 6 юни. Тя категорично заяви, че не е партийно обвързана, а иска да бъде кандидат на всички български граждани.
Засега не е ясна номинацията на най-голямата опозиционна сила – БСП. В момента социалистите провеждат вътрешни избори, на които ще определят своята кандидатура. В Синята коалиция също изчакват резултатите от вътрешния си вот, за да обявят своята номинация. Само от ДПС обявиха във вторник, че вероятно няма да излязат със свой кандидат, а ще избират между тези на другите партии.
Идеята на партията на Доган и социалистите да организират вот на недоверие за цялостната политика на кабинета предизвика вчера остра реакция от страна на премиера.
„Тези хора какво искат – да има размирици, да няма стабилно правителство. Знаете ли какво значат пак избори“, каза той. Според него да се иска недоверие на кабинета е единственият начин опозицията да бъде показана по телевизията.
„За какво вот – че в пъти увеличихме усвояването на еврофондовете или за темата за Шенген, или че спряхме отвличанията, грабежите, убийствата”, каза Борисов. Премиерът благодари на Европейския парламент за голямото мнозинство, с което вчера подкрепи България и Румъния за влизането им в Шенген. Борисов отправи лични благодарности към германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Никола Саркози, че депутатите от страните им са застанали зад кандидатурата ни. Министър-председателят благодари и на всички български евродепутати за точното действие и поведение през последните няколко дни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване