06/08/11 17:49
(http://www.klassa.bg/)

Днес обявяват присъдата на Лазар Колев

Днес ще стане ясна присъдата на Лазар Колев, който е обвиняем по делото за убийството на сестрите Белнейски. От прокуратурата във вторник поискаха той да понесе най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. На вчерашното заседание на съда беше изслушана защитата.
„Лазар Колев няма поведение на убиец“, заяви адвокатът му Димитър Марковски. Той започна с анализ на аргументите на прокуратурата, свързани с личността на Колев, като посочи, че това, че е извършвал престъпления и е изтърпявал присъди по тях, не го прави убиец. Димитър Марковски изложи и противоречия в показанията на Владимир Славов-Иширковеца. Според адвоката те са достатъчно доказателство, че този свидетел лъже. Той изтъкна пред съда, че Славов е осъждан за грабеж, за притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси, за поставяне на бомба пред апартамент, за рекет. Марковски посочи също, че Славов е казал пред съда, че е имал монтиран микрофон в яката на якето, с който е бил около четири дни. Такова специално разузнавателно средство (СРС) обаче не е приложено по делото. Защитникът на Лазар Колев обясни поведението на своя клиент в дните след извършването на убийството като нормално.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване