06/08/11 08:32
(http://radiomilena.com/)

Поморие очаква посланика на Кралство Белгия в България за семинар

В Поморие се очаква да пристигне посланикът на Кралство Белгия в България Н.П. Марк Михилсен, за да се включи в семинар, на който ще бъде разгледана разработената методология за услугата „Център за независим живот”.
Фламандската асоциация “Зевопа” в партньорство от българска страна със сдружение „Национален център за социална рехабилитация”, Агенция за хората с увреждания и Столична община изпълнява проект „Независим живот”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Фламандското правителство.
Основните цели на проекта са свързани с :
•    Въвеждане на нова социална услуга за хора с увреждания в съответствие с ключовите принципи за равнопоставеност и равни възможности на хората с увреждания;
•    Промяна в политиката по отношение на хората с увреждания, а именно тяхното включване във всички области на обществения живот за разрешаване на проблемите им и създаване на условия да бъдат пряко включени в процеса на взимане на решения, които засягат техния живот;
•    Обмяна на ноу-хау между Белгия и България по отношение на услугата „Център за независим живот” и нейната методология.
Основните дейности в рамките на проекта са подготвителна дейност за изпълнението на проекта, предоставяне на информация за фламандския модел за независим живот на хората с увреждания, информационна кампания за популяризиране на проекта, работна визита на български експерти в Белгия, адаптиране на фламандския модел съобразно законодателството и условията в България, организиране и провеждане на семинар в България за представяне на постигнатите резултати, заключителна фаза, свързана с представяне на разработената методология за Център за независим живот пред отговорните институции, свързани с въвеждането на социални услуги в България.
Като част от изпълнението на проектните дейности, в периода 06.06.2011 година – 10.06.2011 година в Център „Свети Георги“, град Поморие се провежда семинар с участието на представители на различни заинтересовани страни – Министерство на труда и социалната политика, Агенция за хората с увреждания, общински и областни администрации, НПО, хора с увреждания. В програмата на семинара са включени теми относно ситуацията в Белгия по отношение на системата от социални услуги за хора с увреждания, както и представяне на модел на независим живот в Белгия. На семинара ще бъде представена разработената методология за услугата „Център за независим живот”, която ще бъде предложена за одобрение от институциите, отговорни за въвеждането на нови социални услуги в България. Очаква се в четвъртък, 09.06.2011 г. в семинара да се включи посланикът на Кралство Белгия в България Н.П. Марк Михилсен

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/08/11 08:32 http://radiomilena.com/news/?p=12742
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване