06/08/11 18:30
(http://www.klassa.bg/)

Спада доверието към кабинета, ГЕРБ остава водеща партия

Ако изборите бях днес, 24 на сто от избирателите биха гласували за ГЕРБ. 17,5% - за БСП, 4,3% за ДПС, 3,9 на сто за Синята коалиция, а 2,5 на сто за „Атака“. Това показват последните данни на „Алфа рисърч“от проучване, проведено сред 1020 граждани в края на месец май, съобщиха вчера от агенцията. До 19% е спаднала подкрепата за правителството, а положителна оценка за премиера дават 35 на сто от анкетираните.
Одобрението за правителството спада до 19%, а неодобрението се покачва до 41% и така, макар и с малко, започва да доминира над неутралното отношение (40%).
По-малко от половината българи смятат, че АЕЦ "Белене" трябва да се построи, защото ползите от проекта са повече. 52% посочват, че централата не трябва да се строи, ако е икономически неизгодна, а 44% са отговорили, че АЕЦ “Белене“ трябва да се построи, защото ползите са повече. На въпрос: „Ако правителството вземе решение да се строи АЕЦ “Белене“, вие бихте ли го подкрепили?“, 51% от анкетираните от “Алфа рисърч“ отговарят положително, а 43% отрицателно.
Уволнението на Стоян Кушлев като шеф на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, носеща условно неговото име, и откриването на автомагистрала „Люлин“ са двете положителни събития през последните три месеца. 51 на сто одобряват отстраняването на Кушлев, а 48 на сто откриването на магистрала „Люлин“, посочи Боряна Димитрова. По думите й обаче първите копки и рязането на ленти не носят политически дивиденти за управлението на Бойко Борисов и са изчерпали своя потенциал.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване