06/09/11 17:07
(http://www.klassa.bg/)

Николина Николова поема "Стратегически инфраструктурни проекти"

Николина Николова, член на управителния съвет на агенция „Пътна инфраструктура“, ще оглави националната компания "Стратегически инфраструктурни проекти" (СИП), съобщи пред „Класа“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. СИП трябва да изгради магистралите "Струма", "Хемус" и "Черно море", а 20-те експерти, които ще работят там, ще бъдат избирани с конкурси, които ще започнат в средата на юли.
Решение за създаването на втора компания, която да се занимава с инфраструктурни проекти, бе взето от правителството през януари 2011 г. Тогава регионалният министър каза, че функциите на агенция „Пътна инфраструктура“ и новата компания няма да се дублират.
От 2012 г. държавната компания трябва да стане бенефициент по оперативна програма "Транспорт" и да се финансира от еврофондовете. Според оценки на Плевнелиев 5,5 – 6 млрд. евро са необходими на България за периода 2014 – 2020 г. за постигане на средноевропейско ниво на пътищата.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване