06/09/11 12:16
(http://radiomilena.com/)

Съветниците в Поморие не приеха докладната на читалището за допълнително проектиране

Общински съвет Поморие отхвърли докладната записка Народно читалище „Просвета 1888” гр.Поморие за допълнително проектиране в южната част на сградата на читалището /кафе-сладкарница и магазин-книжарница/. Съветниците гласуваха предложението на постоянните комисии да се предоставят документите по обществената поръчка за какво е била, тъй като кафе-сладкарницата и магазин-книжарницата са били от същия обект. Хубавина Япаджиева, Илия Джингов и Петя Казакова заявиха, че няма да участват в гласуването по точката от дневния ред, защото били сред предложителите като членове на читалищното настоятелство. С 14 гласа „За” съветниците приеха предложението на постоянните комисии.

 

Ето и дебата по точката. /Някои от съветниците говориха от място и гласовете им бяха трудно уловени от микрофоните./

Докладна записка от Председателя на НЧ „Просвета 1888” гр.Поморие за допълнително проектиране в южната част на сградата на читалището /кафе-сладкарница и магазин-книжарница/.

Янчо Славов: Докладната я имате колеги, прикачен е и протокол, моля за становища на комисиите.

 

 

Хасан Махмед: Колеги, ще ви зачета заключението на комисията по тази докладна.

Да се предоставят документи по обществената поръчка за какво е била, тъй като кафе-сладкарницата и магазин-книжарницата са от същия обект. В смисъл коментарите от комисията бяха, че е проведена обществена поръчка за цялата сграда и защо трябва да се проектират сега двата обекта.

 

Хубавина Япаджиева: Преди да се подложи предложението на гласуване искам да кажа, че аз, колегите Илия Джингов и Петя Казакова сме в читалищното настоятелство. Ние също сме от предложителите и няма да участваме в гласуването.

 

Янчо Славов: Има ли колеги други предложения и мнения?

 

Милена Енева: Комисията по законност имаше предложение

 

Янчо Славов: То мисля, че съвпада с комисията по финанси

 

Хубавина Япаджиева: Становището е същото, което каза г-н Хасан Мехмед. Имаме предишно решение за предоставяне на документите…

 

Янчо Славов: И за договора.

 

Хубавина Япаджиева: И за договора за обществена поръчка…

 

Янчо Славов: А всички останали въпроси, относно читалището стоят. Те не са мръднали.

 

Стефка Ангелова: Комисията по образование има същото решение.

 

Огнян Граматиков: Да гласуваме предложението…

 

Янчо Славов: Това гласуваме. Има ли колеги други становища и мнения по докладната? Няма. Гласуваме предложението на комисията, както е формолирано заедно с договора, защото мисля, че беше пропуснато за договора.

 

Хубавина Япаджиева: Той не беше сключен тогава, когато…

 

Янчо Славов: Значи допълваме и за договора за да може да прецени Общински съвет за начина и продължаване на функциониране на тези две помещения, за които са предмет на докладната записка – кафето и книжарницата. Нали така?

 

Юсеин Мехмед: Значи не гласуваме докладната, а предложението.

Янчо Славов: Не, разбира се,  защото докладната изисква други подготовки. Гласуваме, който е съгласен с предложението на комисията моля да гласува!

 

 

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/09/11 12:16 http://radiomilena.com/news/?p=12793
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване