06/10/11 09:17
(http://e-vestnik.bg/)

До там дойде беззаконието - посланиците на 5 страни молят МВР да им опази гражданите в Слънчев бряг

Едно време България беше милиционерска държава, но поне беше сигурна за живеене. Сега пак стана милиционерска, но вече не е сигурна нито за българите, нито за чужденците. И милиционерите на власт, вместо да се грижат за сигурността, демагостват и обвиняват другите – съд, институции, дори жертвите.

По инициатива на посолствата и консулските служби на пет европейски държави - Великобритания, Ирландия Холандия, Дания и Норвегия – се е състояла среща с изпълнителния директор на “Слънчев бряг” АД и началника на Областната дирекция на МВР Бургас. Дипломатите са настоявали за мерки, с които да се гарантира сигурността на туристите през лятото.

На какво стават жертва чуждите туристи?
Таксиджии ги рекетират с цени и дори ги отвличат, карат ги надалеч и очакват пари, за да ги върнат обратно. Има измамни имитации на тарифи, на таксиджийски фирми и марки.
Чейнджбюра лъжат с измамни табели за валутни курсове, мошеници обменят и крадат парите на туристи пред бюра и банки.
Незаконни фирми нелегално продават екскурзии в курорта и ощетяват туристите с некачествени услуги и високи цени.
Крадци вилнеят по хотелските стаи и на улицата.
Проститутки агресивно нападат туристите и едва ли не ги изнасилват.
Сергии продават боклуци също на рекетьорски цени навсякъде.

Охраната на дискотеки не пази туристите, а местните бабаити. Преди 3 години охрана на дискотека в Слънчев бряг уби шведски турист, като скочи върху него, преди това пребит на пода, в присъствието на полицай. Случайно заснет клип с телефон на това действие обиколи света и България се прослави (виж тук).

За последните 2 години цветанова полицейска активност, явно положението с туристите не се е променило много, за да поискат посланиците тази специална среща.

В отговор на критиките от чужбина Цветанов неотдавна учуди Европа с предложението съответните страни да командироват свои полицаи в курорта, за да си опазeли туристите. Предложението съдържаше и намек – ами те вашите туристи правят поразии, напиват се, елате да си ги пазите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване