06/10/11 10:30
(http://radiomilena.com/)

Криминална хроника от Несебър

На 09.06.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър са получили съобщение за грабеж, осъществен в района на х-л «Свежест» в Слънчев бряг – установено е, че пострадала е 58 годишна жена от гр. Върбица, работеща като миячка в заведение в х-л «Нептун» в курортния комплекс. По думите й, прибирайки се от работа, на алея до х-л «Джой» преди х-л «Свежест» е спряна от младеж, поискал огънче за да си запали цигарата. В момента, в който тя му подала запалката, младежът издърпал от рамото й дамската чанта и съборил 58 годишната жена на земята. В чантата са се съдържали лични документи, сумата от 30 лв. и дамски принадлежности. В резултат на бързите полицейски действия, предприети по «горещи следи» е установен извършителя на деянието – това е криминално проявения Н.Н., 18 годишен от с. Широка Лъка, обл. Смолян, който е направил пълни самопризнания за извършеното престъпление. Установено е, че Н.Н. е извършител и на кражбата на портмоне, собственост на 18 годишна холандска туристка, отседнала в Слънечв бряг, съдържащо сумата от 50 лв., мобилен телефон, цифров фоторапарат и златен пръстен, / кражбата е извършена от плажа пред х-л «Глобус» в Слънчев бряг на 05.06.т.г./. Част от откраднатите вещи са заложени в бургаска заложна къща в Бургас / някои от тях са иззети и ще бъдат върнати на холанката/. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на Н.Н. продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

На 08.06.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър са установили извършителя на грабеж на дамска чанта, собственост на 36 годишна несебърлийка, осъществен на 06.06.т.г. в района на черен път, водещ към ж.к. «Черно море» в Несебър – в чантата се е съдържала сумата от 10 лв., като за случая пострадалата не е уведомила полицейските органи. Извършител на грабежа е криминално проявения С.Р., 18 годишен от Несебър. Установено е, че С.Р. е извършил и кражба на цифров фотоапарат от частен дом в с. Оризаре, осъществена на 25.05.т.г., като впоследствие е продал фотоапарата на 25 годишен мъж от Смолян. Фотоапаратът е открит и предаден с протокол за доброволно предаване. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър. В резултат на допълнителните полицейски действия е констатирано, че С.Р. в съучастие с други двама младежи – М.А., 16 годишен от с. Градец и Х.Х., 15 годишен от Несебър, са извършили няколко домови кражби на вещи, част от които са открити в района на дюните на Морски плаж Слънчев бряг – юг. В резултат на последния случай криминално проявения С.Р. е осъден от състав на Несебърски районен съд по образуваното бързо полицейско производство да изтърпи две години лишаване от свобода при строг режим, като е създадена организация за привеждане на осъдения С.Р. в бургаския затвор.

На 08.06.т.г. служители от Районно управление «Полиция» – Несебър са установили извършителката на кражбата на златна венчална халка и сумата от около 20 лв., собственост на 29 годишен английски турист, отседнал в Слънчев бряг, осъществена около 01.30 ч. на същата дата по време на разходка по крайбрежната алея пред х-л «Нептун», когато туриста е спрян от момиче, предложило му сексуални услуги, опипвайки го по тялото – това е : 29 годишната М.М. Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на М.М. продължава от служители на Районно управление «Полиция» – Несебър.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/10/11 10:30 http://radiomilena.com/news/?p=12831
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване