06/10/11 07:33
(http://radiomilena.com/)

Общински съвет отложи решение за търговска зона на ул. „Ал. Константинов“

На заседанието на Общински съвет Поморие съветникът Илия Джингов внесе три докладни записки.

Първата, относно приемане на схеми за разполагане на преместваеми обекти беше конкретно за търговска зона обхващаща терени общинска собственост на ул. „Алеко Константинов”.

Според Хубавина Япаджиева в този участък движението става еднопосочно и при разполагане на маси от двете страни на уличното платно ще бъде затруднено движението на автомобили и пешеходци. Освен това там са налице предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Във тази връзка е необходимо общината да поиска становище от КАТ.

Хасан Мехмед заяви, че до сега има на това място спрени коли, контейнери и т.н., но от търговската дейност общината ще вкара пари в бюджета за летния сезон и няма никакви притеснения за произшествия с уговорката все пак да се допитат до КАТ за регулиране на движението.

Председателят Янчо Славов допълни становището на Хубавина Япаджиева, че тези схеми се одобряват от комисията по безопасност на движението, но и от главния архитект. „Това не става по желание на някой си. Търговските зони стават, когато са процедирани”, подчерта Славов и предложи със съгласието на вносителя докладаната записка да бъде препратена до администрацията за процедиране по реда на чл.56 от ЗУТ и подписана от главния архитект, който ще се съобрази и със становището на КАТ, пожарна и всички необходими институции на гражданското общество. Съветниците приеха предложението.

Останалите две докладни записки внесени от съветника,  относно избор на „младежки делегат” и приемане Правилник за организацията и дейност на младежки делегат на Община Поморие и приемане на „Ревизираната европейска харта за участието на младите хора в живота на общините и регионите”, бяха приети без дебати.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/10/11 07:33 http://radiomilena.com/news/?p=12821
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване