06/14/11 18:40
(http://www.klassa.bg/)

Борисов казва на 4 септември кой ще е кандидатът за президент

На четвърти септември ще кажа кой ще бъде кандидатът за президентския пост на ГЕРБ. Това съобщи вчера премиерът Бойко Борисов при откриването на ремонтирания пътен участък Перник- Брезник.
Малко по-късно вицепремиерът Цветан Цветанов допълни, че „профилът на кандидат-президента на ГЕРБ е на български гражданин, над 40-годишна възраст“. Според вътрешния министър и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ кандидатът за президент е достатъчно известен като личност и има достатъчно време да бъде атакуван. Попитан, дали е обсъждано името на президента Петър Стоянов за кандидат за президент на ГЕРБ, Цветанов отговори: „Не” и допълни, че това е бил някакъв “имагинерен слух”.
Бойко Борисов направи съобщението за кандидата на управляващата партия, след като пусна вчера в експлоатация две рехабилитирани отсечки с обща дължина 17 км от Перник до Брезник (12 км) и между Овчарци и Сапарева баня (5 км). Проектът е на обща стойност 12 млн. лв., които се отпускат от оперативна програма „Регионално развитие”. Ремонтните дейности са извършени за 8 месеца, а гаранционният срок за работата е 5 години. „В най-голямата икономическа криза ние всеки ден откриваме обновени пътища и детски градини“, каза Борисов. Той коментира, че не се гледа от коя партия са кметовете, а държавата помага с каквото може. Планира се през септември да започне работа обновеният театър в Перник. Сумата от 800 хил. лв., необходими за ремонта на сградата, бяха отпуснати от държавния бюджет миналия месец.
„Това са наглеци да искат вот на недоверие, като знаят възможностите си“, коментира Борисов обсъждания вот от БСП и ДПС. Той каза още, че няма да позволи ГЕРБ да участва в коалиция с БСП, ДПС и сините, ако се наложи да се формира ново управление. Според министър-председателя опозицията иска да разбие държавата и да открадне каквото е останало. Много неща не са направени, защото по времето на Батко и Братко всички еврофондове бяха спрени, коментира още Бойко Борисов. „Аз съм известен с политическата си толерантност и ако трябва всеки ден ще им напомням какво правим ние“, каза премиерът.
Когато станат готови разчетите, правителството ще обяви резултатите и решенията за минималната работна заплата и пенсиите, допълни Борисов. Но за да стане това, трябва икономиката да върви и инфраструктурата да се изгради, за да влизат пари в държавата, посочи той.
Твърдо против съм да отпадне мярката за влизане в затвора при шофиране с 1.2 промила алкохол, защото се напиват и избиват хора по пътищата, каза още Бойко Борисов. По думите му трябва да има категоричност и последователност при опазването на безопасността на пътя.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване