06/14/11 12:15
(http://radiomilena.com/)

Вместо Стависки, СГС осъди безпомощната Мануела

Днес Софийски градски съд отхвърли иска на Мануела Горсова срещу застрахователната компания на Максим Стависки “Дженерали застраховане“ за имуществени вреди в размер на 189 254 лева.

След двугодишно протакане и многократно отлагане на заседанията по делото, състав на СГС с председател съдия Йорданка Моллова определи иска като неоснователен и недоказан.

Заедно с това Мануела, която тежко пострада при пътния инцидент край Ропотамо, е осъдена да заплати на Максим Стависки и Дженерали близо 21 хиляди лева съдебни разходи. Исканата от адвокатите на Мануела сума представлява парите, дадени за лечението на момичето в Израел.

Съдийският състав обаче приема, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с парите, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче и събрала сумата от 390 747 лв.

Според семейството на Мануела досега лечението и рехабилитацията й струват над 1 млн. лева, като в момента месечните разходи са в порядъка на 5 хиляди лева.

Припомняме, че преди три години Мануела Горсова стана жертва на тежка катастрофа, причинена от Максим Стависки, който карал джипа си в пияно състояние. Въпреки усилията на лекарите и у нас, и в Израел, състоянието на момичето продължава да е тежко. Макар лечението в Израел да е повлияло благотворно и да се наблюдават редица подобрения, медицинските експертизи, направени в рамките на делото, установяват, че и след лечението Мануела продължава да е в “персистиращо хронично вегетативно състояние“.

Майката на Мануела, Дияна, която е неин настойник, коментира лаконично решението, като по думите й съдът се е държал като адвокат на Стависки и на застрахователната компания.

frognews.bg

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/14/11 12:15 http://radiomilena.com/news/?p=12995
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване