06/14/11 11:12
(http://radiomilena.com/)

Несебър се превръща в царство на детското творчество

Несебър ще се превърне отново в царство на детското творчество, красотата и радостта. За 12-и път градът на ЮНЕСКО ще се изпълни с весел смях, колоритни костюми и талантливи участнци за поредното издание на Международния детски фестивал ”Слънце, радост, красота”, което стартира утре. Форумът се провежда под патронажа на Кмета на Община Несебър Николай Димитров. Близо 4000 деца от България, Беларус, Латвия, Молдова, Полша, Русия, Румъния, Украйна, Германия, Македония и Казахстан са заявили участие.

Фестивалът ще бъде открит утре, 15 юни, от 20.30 часа с дефиле на участниците от двора на СОУ „Любен Каравелов” до Стария град.
На шест сцени участниците ще покажат уменията си в танцовото, певческото, инструменталното и изобразителното изкуство. Конкурсната програма ще се състои на 16, 17 и 18 юни в старата част на града, а фестивалните концерти ще са в Слънчев бряг.
Кметът на Несебър Николай Димитров ще се срещне с ръководителите на участниците във фестивала на 16 юни от 10 часа в Конферентния център в Стария град.

По време на фестивалните дни градът на ЮНЕСКО ще бъде обект на творческо вдъхновение за всички участници в раздел „Изобразително изкуство”. Рисунки от фонда на ”Слънце, радост, красота”, ще бъдат изложени в Конферентния център, а творбите от тазгодишния пленер ще бъдат показани в Старата Митрополия на 19 юни.

Фестивалът за пети път е включен в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерството на образованието, младежта и науката и Министерството на културата с 18 едногодишни стипендии за индивидуални изпълнители в следните категории:

- пиано – II и III възрастови групи – I , II и III място,
- народна песен – II и III възрастови групи – I , II и III място,
- забавна и естрадна песен – II и III възрастови групи – I , II и III място.

В последния фестивален ден ще бъдат обявени наградите по номинации в различните категории и възрастови групи и ще се проведат гала-концерти от 14.00 ч., 17.00 ч. и 20.00 ч.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/14/11 11:12 http://radiomilena.com/news/?p=12989
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване