06/15/11 06:22
(http://e-vestnik.bg/)

Бойкот на застрахователя на Стависки – “Дженерали”!

21 000 лв. съдебни разноски – толкова трябва да плати на застрахователя

на фигуриста Стависки неговата жертва Мануела Горосова.Това решение на съдийката Йорданка Моллова възмути България. Че тази съдийка е недоразумение, няма спор. Очевидно не е трябвало да присъжда разноските на жертвата, или поне да ги признава в този им безумен размер.

Дори един съд да отхвърли иска на едната страна, е въпрос на разум дали да признаеш безобразни съдебни разноски. Съдийката Моллова явно не живее на тоя свят, за нея това са дребни пари, а тя не е чувала какви настроения има против съдебната система и не подозира какво може да предизвика решението й по такова дело с голям обществен интерес.

“Дженерали Застраховане” (пише се Generali, емблемата им е едно бутафорно лъвче, дето подпира книга с една лапа) са си начислили 21 000 лв. съдебни разноски. Това е прекалено. Разумен човек трябва да избягва такава застрахователна компания, защото тя харчи парите на своите клиенти и шмекерува.

Да си начислиш 21 000 съдебни разноски е чиста далавера. За това дело са минали 2 заседания, това ще рече, че адвокатите взимат по 10 хил. лв. на всяко. Да, те не работят без пари. Дай Боже да са добре платени адвокатите у нас. Но очевидно става дума за застраховател, който нещо будалка и съда, и обществото.

И този застраховател се управлява от неинтелигентни и безскрупулни хора. Защото очевидно е, когато човек, застрахован при теб, причини такава катастрофа, ще има искове за нанесените щети. Ще има иск за лечението в чужбина. Аргументите – “Ама те събраха пари за лечението от дарения” - са срамни и за  съда, и за застрахователя. В такъв казус, който възмущава цялото общество, един застраховател бяга от своята отговорност и на всичкото отгоре натриса 21 000 лв. съдебни разноски на жертвата – момиче, което е жив труп.

Такъв застраховател заслужава бойкот!

Съдът е отделна работа. Той си отнася своите псувни, отгоре на и без това ниския му авторитет.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване