06/17/11 05:31
(http://radiomilena.com/)

Балетен концерт на бургаското музикално училище

Годишен концерт на балетните класове към Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“ в Бургас ще зарадва почитателите на танца.
Традиционната проява  на класовете по класически танци ще се състои на 20 юни /понеделник/ от 19 часа на сцената на Бургаска опера.
Учители и ученици ще покажат пред публика постигнатото през годината  в едно от най-трудните сценични изкуства – балета.
Участници в спектакъла са младите таланти от 5 до 12 клас.
Те са  възпитаници на Музикалното училище от  класовете на прима балерината на Бургаска опера – Галина Калчева, Петя Иванова, Росен Методиев, Слава Бакалова  и Ваня Маврова.
Децата ще представят образци от световното балетно наследство – па де дьо, вариации, дуети, ансамбли от  емблематичните спектакли „Лебедово езеро”, „Копелия”, „Дон Кихот”, „Корсар” и др.
От тази година специалността, „класически балет” в НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ ще се изучава от първи клас.
Първите стъпки на най-малките са несигурни, но игриви и слънчеви и ще покажат, че е време хореографското образование да започне от първи клас.
Билетите  за годишния балетен концерт ще бъдат на цена 5 лв. и  могат да бъдат закупени от касата на Държавна Опера – Бургас.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/17/11 05:31 http://radiomilena.com/news/?p=13082
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване