06/19/11 18:01
(http://www.klassa.bg/)

Директори на паркове са в конфликт на интереси

Директорите на природни и национални паркове са в конфликт на интереси, заради което екоминистърът и земеделският министър трябва да ги освободят, поискаха от национална гражданска коалиция “Природата за хората и регионите”. От коалицията смятат, че не е допустимо чиновници, които трябва да изпълняват държавната политика, да участват в сдружения.
Оттам напомнят още, че асоциацията на парковете в България е най-активният жалбоподател срещу решения на собствения си принципал МОСВ и срещу МРРБ. Общият брой на заведените дела към момента е 37. Делата, които асоциацията е водила през годините срещу различни държавни институции и техни решения, са над 90. Това е извън прерогативите на директорите на природни паркове и извън целите и задачите, които си е поставила асоциацията на природните паркове. Исковете са подписани от председателя на асоциацията Тома Белев, който е директор на парк „Витоша“ и едновременно с това е и председател на сдружение “Зелени Балкани”.
Парковете са на подчинение на МОСВ и на Агенцията по горите към МЗХ.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване