06/19/11 18:03
(http://radiomilena.com/)

Завърши ХІІ-та ветроходна регата „Циклон“ в Поморие

С три старта за класовете „Оптимист” и „Фин” и по два за всички останали, приключи днес в Поморие ХІІ ветроходна регата „Циклон“, организирана от ОМСК „Циклон“ и Община Поморие. Очкаванията за по-добри условия за състезание се сбъднаха и гонките преминаха при югоизточен вятър със скорост 10-11 възла, достигаща на поривите до 14, съобщи nautica.bg
Победител в клас „Оптимист” стана Христо Жеглев (ОМК „Несебър 2000”), следван от Виктория Хинковска (ЦСЯК „Академик” Сф) и Любен Тенекеджиев (ЯК „Порт Бургас”).

 

Останалите победители:
„Лазер 4.7” – Иван Петрушев (ОМК „Несебър 2000”)
„Рейсборд” – Пепа Мавродиева (СК „Черно море-Бриз” Вн)
„Фин” – Димитър Вангелов („Несебър яхт клуб”)
„Кадет” – Никола Кобарелов/Роксана Кобарелова (ЯК „Черноморец” Бс)
„420” – Георги Стергидов/Атанас Радев (ЯК „Порт Бургас”)

Любопитно е да се отбележи, че през съботния ден след заседание на журито Регатната комисия публикува следното съобщение:
„След проверка в картотеката на БФВ се установи, че състезателят в клас „Фин“ Петър Стайков, заявен от яхт клуб „Черноморец“ (Бургас) с номер на платното BU 123, не е картотекиран и не отговаря на Наредбата на БФВ за участие в състезанието. Поради това, Петър Стайков се отстранява от участие в оставащите гонки, а досегашното му класиране се заличава.“

Регатата бе организирана от Общински младежки спортен клуб „Циклон“ (Поморие) със съдействието на Община Поморие и със спонсорството на Интерхотел „Поморие“ и хотел „Маринеро“.

Организаторите връчиха традиционните награди за най-млад и най-възрастен участник – Клемент Саръстов (8 г.) и Александър Александров (67 г.)

Пълното класиране може да прочетете тук: nautica.bg

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/19/11 18:03 http://radiomilena.com/news/?p=13162
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване