06/19/11 17:59
(http://www.klassa.bg/)

"Сигурният" за ЦСКА Жуниор Мораеш може да се окаже без права

Подписването на договора между ЦСКА и бразилеца Жуниор Мораеш е само номер, с който се цели играчът да бъде прехвърлен в „Стяуа“. Това разкрива изданието „Онлайнспорт". От „Българска армия“ се кълнат, че футболистът ще играе за ЦСКА. Румънците обаче са категорични - Мораеш ще остане най-много три седмици при „червените“ и след 1 юли отива в „Стяуа“. За целта ЦСКА и „Стяуа“ ще използват вратичка в регламента на ФИФА, обяснява „Онлайнспорт". Първо ще му бъде изискана жълтата карта от румънската футболна лига. „От там ще получат отказ, тъй като за играча претендира бившият му клуб „Глория“ (Бистрица) - пише изданието. - В тази ситуация българите ще пуснат апел до ФИФА. Световната централа има принцип, че футболистът не може да стои без работна виза. Вече има доста такива прецеденти. Така футболистът ще получи права да играе за ЦСКА на базата на сключения договор. Веднага след това българите ще могат да го дадат под наем в „Стяуа“. За това обаче ще трябва да минат поне три седмици. Трансферният прозорец отваря на 1 юли. Дотогава Мораеш ще се подготвя с ЦСКА заедно с новия нападател на тима от София Янис Зику". В неделя официално беше съобщено, че Мораеш вече е подписал договор с ЦСКА за три години. Той ще пристигне в София за първото събиране на тима на Милен Радуканов на 23 юни .
Междувременно стана ясно, че ръководството на ЦСКА е отказало да продаде Спас Делев на турския „Трабзонспор“ за 1,1 млн. евро (2,2 млн. лева), пише gaziantep27.net. Изданието повтаря информацията на Sportal.bg, че преди 10 дни босовете на „Газиантеп“ са предложили 850 000 евро за Делев, но те били отхвърлени. Последвала нова оферта за нападателя на стойност 1,1 млн. евро, която също е отхвърлена, като „червените“ са категорични, че под 1,8 млн. евро няма да продадат своя футболист. Отказът изненадал ръководството на „Газиантеп“, според което предложените пари били достатъчно голяма сума, за да се пренебрегнат с лека ръка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване