06/20/11 18:53
(http://radiomilena.com/)

ЕК отпуска над 4 млн.евро за изхранване на бедните в България

Брюксел отпуска 4 милиона и 183 873 евро за изхранване на най-бедните хора в България през следващата година. Това е част от програмата на Европейската комисия, която за 2012 година е на стойност 113 милиона евро за цяла Европа, предаде actualno.com. Въпреки че страните от Европейския съюз са сред тези с най-висок жизнен стандарт в света, в тях живеят около 43 милиона души, които по финансови причини не могат да си позволят да се хранят правилно. Програмата на Европейската комисия има за цел да подмомогне такива семейства. Само през 2009 година например над 440 000 тона храни са били разпределени сред 18 милиона души в 19 държави членки.
Самата програма е в сила от декември 1987 г., когато Съветът е приел правилата за освобождаване на публичните интервенционни запаси от земеделски продукти на държавите членки, които желаят да ги използват като хранителна помощ за най-нуждаещите се лица в Общността.
Тя се финансира от Европейския земеделски фонд и участието в нея е доброволно.
Всяка година държавите членки съобщават на Комисията количествата на продуктите, налични в интервенционните складове.
Въз основа на това и на данните на Евростат за бедността Комисията определя бюджетен таван за всяка участваща държава, както и списък на продуктите, които да бъдат изтеглени от публичните складове или закупени на пазара с помощта на отпуснатия бюджет.
Именно тези продукти се разпределят като хранителни помощи за най-нуждаещите се.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/20/11 18:53 http://radiomilena.com/news/?p=13199
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване