06/20/11 11:38
(http://radiomilena.com/)

Кметът на Бургас се срещна с посланика на Украйна

Кметът на Бургас Димитър Николов прие днес в кабинета си посланика на Украйна у нас Н. Пр. Микола Балтажи. В разговор помежду си двамата  обсъдиха възможностите за развитие на икономическото и културното сътрудничество между Бургас и украинските черноморски градове. Според кмета Николов отлична възможност за реално взаимодействие между градовете, даващо  конкретни резултати, предоставят европейските програми и по-конкретно Съвместната оперативна програма за трансгранично сътрудничество «Черно море». Откриване на почетно консулство на Украйна в града също би подмогнало двустранното сътрудничество според бургаския градоначалник. То би улеснило значително и украинците, живеещи в Бургас.

Н. Пр. Микола Балтажи се ангажира да провери възможностите за откриване на дипломатически офис тук и предложи побратимяване на Бургас с някои от сходните на него градове от черноморския басейн в Украйна. Според посланика с всяка изминала година интересът на украинските туристи към България и морските курорти тук расте. Продължава да стои обаче проблемът с визовия режим, с решаването на който Н.Пр. Балтажи лично се е ангажирал,  разчитайки на активното съдействие на местните власти и бизнеса.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/20/11 11:38 http://radiomilena.com/news/?p=13182
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване