06/20/11 14:19
(http://radiomilena.com/)

Обществено обсъждане на промените в Закона за рибарство и аквакултури

Основните мотиви за промяна на Закона за рибарство и аквакултури са избягване на нелоялната конкуренция и усилията на правителството върху засилване контрола и проследяване по цялата хранителна верига в това число и в сектор Рибарство от страна на Българската агенция по безопасност на храните и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Това каза зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров по време на обществено обсъждане на проектозакона за изменение и допълнение на Закона за рибарство и аквакултури, което се проведе в Бургас по инициатива на народните представители от ПП ГЕРБ, съобщават от пресцентъра на партията.

„Промените в закона, които са правени досега са били инцидентни”. През последните няколко години стана ясно, че много неща в него не са в синхрон с други държави, както и с икономическата обстановка в страната. Вече една година се водят преговори от страна на МХЗ и ИАРА с представители на браншовите организации относно настоящите промени, уточни зам.-министър Димитров.

На срещата бяха обсъдени предложенията по различните точки от проектозакона. Браншовите организации изказаха мнения около отпадането на ограниченията и определяне на специални зони за тралиране. Поставени бяха и въпроси за усвояване на ресурси от квотирани видове като калкан и цаца и делегиране на държавни функции и права на браншовите организации, както и регистрационните режими. Народните представители Стоян Гюзелев, Димитър Бойчев и Иван Алексиев благодариха на всички присъстващи, като определиха голяма част от предложенията на хората от бранша като прагматични.

В срещата участваха също изпълнителният директор на ИАРА Ивайло Беров, областният управител на Бургас Константин Гребенаров, кметът на Бургас Димитър Николов, директорът на Агенцията за безопасност на храните – Бургас д-р Димитър Германов, както и представители на браншови организации и рибари.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Публикувана на 06/20/11 14:19 http://radiomilena.com/news/?p=13193
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване