06/26/11 16:48
(http://www.klassa.bg/)

Камората печели от кризата с боклука, докато политиците се карат

Неапол продължава да тъне в боклук. От хаоса печели мафията Камора, която не иска нещата да се променят, отбелязва „Дойче веле“. Идните дни температурите в Неапол ще се покачат до над 30 градуса. Разнасяната от боклука смрад ще става все по-нетърпима, а опасността от епидемии - все по-голяма. Защо не се разчиства боклукът и кой носи отговорност за това?
"Това тук си е война между бандити", казва жител на Неапол и добавя: "Правителството на Берлускони иска да навреди на новото градско управление, защото то е ляво“.
Новият кмет на Неапол Луиджи де Маджистрис наследи проблема от предшествениците си. Той е едва от няколко дни начело на града, но е убеден в едно: решението е в разделното събиране на боклука. Само че в Неапол има сили, които искат да попречат на това. "През последните няколко нощи мъже разхвърляха чували с боклуци по вече изчистените улици", разказват очевидци. "Това е работа на Камора", заключават те.
Местната мафия Камора печели от сметищата и съоръженията за изгаряне на боклуците. Ето защо тя няма интерес от решаването на най-големия проблем в Неапол. Мафията печели от хаоса и се страхува от разделянето на боклука. Причина за силното й активизиране през последните дни е партийната принадлежност на новия кмет на Неапол. Той е от малката партия "Италия на ценностите", чиято основна цел е борба срещу корупцията. Още от самото начало Луиджи де Маджистрис даде да се разбере, че не е готов на сделки с организираната престъпност и момчетата от Камора, т.е. така, както е било досега.
Сега новата управа на града има спешна нужда от помощ, за да почисти улиците. Само че дясното правителство на Берлускони отказва да подкрепи декрет, който позволява извозването на боклука в други региони на Италия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване