06/26/11 16:11
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА готви трансфер на Маркиньос в Казахстан

Трансферът на Маркиньос в казахстанския ФК „Астана“ може да стане факт до седмица. Вече са започнали преговори директно между президентите на двата клуба Димитър Борисов и Меле Катаев. От "Българска армия" са поискали 550 000 евро за бразилската перла. Очаква се въпросната сума да бъде извадена от казахстанския клуб, който разполага с доста сериозен бюджет за селекция, а името на бразилеца е сред челните в списъка на треньора Холгер Фах. Генерален спонсор на ФК „Астана“ са държавните железници на Казахстан. До края на новата седмица ще има пълна яснота около бъдещето на Маркиньос. По сделката работят мениджърите Мирчо Димитров и Джери Перейра, като вторият представлява футболиста.
В същото време самият футболист вече се върна в България, след като пропусна първата тренировка заради получена по-дълга почивка и замина с групата за първия подготвителен лагер в Боровец.
В същото време нападателят на ЦСКА Килиан Шеридън най-накрая успя да убеди отбор в САЩ, който да го вземе. Таранът първо мина на проби в „Сиатъл Саундърс“, но от там не го харесаха и го отпратиха. След тях Шерито отиде в „Портланд“, където след едноседмични проби са го одобрили и са му предложили договор. Не е ясна до момента схемата, по която Шеридън ще премине в тима от Мейджър Сокър Лигата. Както е известно, той е собственост на ЦСКА, но армейците все още не са се издължили напълно на предишния му клуб - „Селтик“. От "Армията" потриват ръце да приберат около милион евро за ирландския нападател, но в крайна сметка чисто може да приберат пари, колкото да покрият загубите си от огромната заплата, която му плащаха, плюс трансфера от „Селтик“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване