06/27/11 18:02
(http://www.klassa.bg/)

Адвокатите на "Килърите" напуснаха залата

Шуменският окръжен съд назначи вчера служебни адвокати на групата за мокри поръчки, известна като „Килърите”, след като частните защитници на шестимата подсъдими демонстративно напуснаха съдебната зала. Причина да предприемат крайната мярка беше отказът на съда да свали белезниците на клиентите им по време на заседанието. Магистратите дадоха около час и половина на обществените защитници, за да се запознаят с част от материалите по делото.
Първоначално на няколко пъти адвокатите Илиян Василев и Марин Марковски поискаха белезниците на подзащитните им да бъдат свалени в залата, а съдът счете, че тази преценка е в компетенциите на съдебната охрана. Затова и защитниците поискаха отвод на съдебния състав заради предубеденост. След близо час и половина съвещание магистратите отхвърлиха исканията на защитата като неоснователни. Тогава адвокат Илиян Василев заяви, че всички упълномощени защитници няма да влязат в залата, докато охраната не реши да свали белезниците от ръцете на обвинените за поръчкови убийства.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване