06/27/11 18:14
(http://www.klassa.bg/)

Бартоли изхвърли шампионката Серена Уилямс

Марион Бартоли отстрани миналогодишната носителка на трофея Серена Уилямс от Откритото първенство на Великобритания по тенис – „Уимбълдън“. В среща от четвъртия кръг на надпреварата французойката записа престижна победа с 2:0 сета над бившата номер 1 в световната ранглиста Серена Уилямс, в отделните части 6/3, 7/6. През целия двубой бе видно, че въпреки огромното си желание американката все още е далеч от оптималната си спортна форма, докато от другата страна на мрежата имаше една почти безгрешна Бартоли, която търпеливо чакаше своите шансове и не ги изпусна. Поставената под номер 5 Мария Шарапова също се класира за 1/4-финалите на "Уимбълдън". Рускинята безпроблемно преодоля китайката Шуа Пенг (6:4, 6:2). Шарапова направи само два аса срещу пет за азиатката.
При мъжете голямата надежда на Великобритания за първа титла от "Уимбълдън" от 1936 година насам Анди Мъри се класира безапелационно на 1/4-финалите в турнира след победа над 17-ия в схемата представител на Франция Ришар Гаске. Четвъртият в света Мъри срещна съпротива само в първия сет на мача си с французина, за да се наложи със 7:6 (3), 6:3, 6:2 за по-малко от два часа на корта.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване