06/27/11 17:59
(http://www.klassa.bg/)

Горна Малина гласува против кариери и сметища

89,6% от жителите на община Горна Малина, Софийска област, гласуваха против откриването на кариери, мини и сметища за опасни отпадъци край техните селища, съобщиха вчера организаторите на местния референдум. Допитването, което е четвъртото поред в страната, се проведе на 25 юни.
В информационната кампания за референдума се включиха олимпийската шампионка от Монреал Здравка Йорданова, Йорданка Христова и доайенът на българската  журналистика Петко Бочаров.
В съобщението за резултатите от допитването се казва, че причина за провеждането му е "тежката едногодишна битка, водена от гражданския комитет и общината срещу опитите на фирма "ИН МАТ ИНЖЕНЕРИНГ" ООД да се сдобие с разрешително за добив на строителни материали на 500 метра от Негушево, където са снимани десетки български филми". На същия парцел трябвало да бъде засадена гора по спечелен от общината европейски проект на стойност 540 000 лева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване