06/28/11 18:02
(http://www.klassa.bg/)

Бизнесът е за намаляване на туристическия данък в столицата

Хотелиери и ресторантьори в София искат намаляване на туристическия данък, съобщи вчера председателят на Съвета по туризъм Витан Иванов. Искаме намаляване с 50% на сегашния размер на туристическия данък за петзвездните хотели, уточни Иванов. Вече се водят преговори за намаляване на туристическия данък, като евентуално това ще стане от другата година, каза и председателят на СОС Андрей Иванов. Изявленията на председателя на СОС и на шефа на Съвета по туризъм дойдоха след среща между ръководството на общината и представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес в столицата.
Витан Иванов коментира, че средната запълняемост на хотелската база в страната е 27%, а данъкът е върху 30% запълняемост. В София има 14 000 легла, от които 12 500 се ползват реално, посочи още той. Хотелиерите от София ще искат и среща с парламентарната група на ГЕРБ за обсъждането на законови промени за туристическия данък, които да го обвържат със сезонния характер на някои от хотелите. Вчера стана ясно още, че общинските съветници от ГЕРБ ще предложат намаление на таксата за тротоарно право с 25%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване