06/28/11 15:01
(http://www.klassa.bg/)

Босът на "Олимпиакос" арестуван за "черно тото"

Президентът на гръцкия първодивизионен футболен клуб „Олимпиакос“ (Волос) Ахилеас Беос беше арестуван по подозрение за уреждане на мачове, съобщи Ройтерс. Беос, който в понеделник 3 часа даваше показания в атинската прокуратура, беше задържан в ранните часове вчера. Той е третият арестуван в хода на течащото разследване за манипулиране на футболни срещи в Гърция след президента на втородивизионния „Илиуполи“ Джордж Цакояни и букмейкъра Василис Каракулия. Други петима са освободени под гаранция в очакване на процеса, а общо 83 души са сред заподозрените. Беос, Цакояни и Каракулия са обвинени в "организиране на корупционни схеми за манипулиране на резултати от футболни мачове, участие в нелегални залагания, финансови измами, пране на пари, предлагане на подкупи и заплахи за физическа саморазправа". Тримата отхвърлиха всички обвинения. Според гръцките закони обаче те могат да прекарат в ареста до 18 месеца преди началото на същинския процес. Заради скандала участието на „Олимпиакос“ (Волос) в турнира Лига Европа е поставено под съмнение. Клубът трябва да стартира в надпреварата на 14 юли от втория квалификационен кръг.
Същевременно десният защитник на германския шампион "Борусия" (Дортмунд) и полски национал Лукаш Пишчек се размина с условна присъда и глоба за участието си в уговорен мач в Полша. Той беше осъден на една година условно и ще трябва да плати 37 хиляди евро, реши полски съд по казуса с мача между "Заглебие" (Любин) и "Висла" (Краков). Общо 11 играчи получиха различни по размер присъди. Пишчек заедно с няколко други играчи са платили 25 хиляди евро на съперниците си от "Краковия" (Краков), за да постигнат благоприятен резултат в последния мач от сезон 2005/2006. Двубоят завършва 0:0 и "Заглебие" се класира за участие в турнира за Купата на УЕФА. Самият защитник не е участвал в договарянето на двубоя.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване