06/29/11 16:49
(http://www.klassa.bg/)

WPP създаде нова компания за управление на цифровата реклама

Световният гигант WPP - най-голямата компания за медийни комуникации и маркетингова група лидер по обем на продажби, със седалище в Лондон, създаде свое подразделение за купуване на реклами в цифровите медии.
Xaxis ще централизира продажбата на традиционните търговски съобщения и ще подбира и насочва по конкретни признаци оптималната среда за всяка реклама към мобилните платформи, глобалната мрежа или социалните медии , анализирайки търсената целева аудитория, като така пряко ще се конкурира с маркетинговите продукти на Google и Microsoft.
Новосъздадената Xaxis ще управлява "най-голямата на света" база данни от профили на лица, която включва в себе си най-разнообразна информация по демографски, финансов или географски белег, а също така и друга полезна информация, илюстрираща нагласите и предпочитанията на хората, събрана чрез интернет анкети, пазарни проучвания и уеб маркетингови дейности.
Създаването на Xaxis идва в отговор на тези тенденции и следва дигиталните медийни инициативи на Publicis и Omnicom, съперници на WPP. Publicis създаде Vivaki преди време, едновременно с решението на Omnicom за партньорство с технологичните компании Google, AOL, Microsoft и Yahoo - които вече предлагат собствените си инструменти и механизми за цифрово медийно купуване на рекламни пространства.
Xaxis ще е и новият партньор на големите рекламни групи, които се стремят да постигнат колкото се може по-голям дял от бързо развиващия се онлайн рекламен пазар, а много от най-големите рекламодатели в света търсят консолидиране на техните маркетингови задължения в по-големи агенции.
WPP твърди, че може да диференцира своите продукти чрез използване на разработени от нея маргетингови технологии, сред които е и 24 / 7 Real Media, която рекламната група закупи срещу сумата от $ 650 млн. през 2007 година.
"Взехме една нова и коренно различна принципна позиция по отношение на дейността ни, диаметрално противоположна в сравнение с нашите традиционни конкурентни агенции", каза Брайън Лессер, главен изпълнителен директор на Xaxis. "За нас е много важно да имаме патентована технология, защото е най-добре сами да можем да контролираме информацията на нашите рекламодатели и сами да управляваме и разработваме различните стратегии и решения съгласно поставените цели."
Появата на Xaxis ще улесни и рекламните агенции, търсещи все повече оптималния вариант за работа с интернет компаниите, които са принудени да балансират между бързото си развитие и растежа и риска от това да бъдат ударени от големите бизнес или търговски вериги чрез дезинтермедитация - процесът на намаляване на паричните средства, преминали през системата на финансовите посредници и съответно увеличаване на прякото финансиране, т.е. намаляване на депозитите в банките и нарастване на покупките на финансовите инструменти.
Брайън Лессер обясни, че Xaxis ще работи и с външни технологични компании, като уточни: "Ние ще се опитаме да интегрираме и продукти, които вече са разработени на пазара, което е в интерес на работата на нашите комуникационни агенции. Google остава основен наш партньор, но ние няма да разчитаме само на пакета от нейни технологии, за разлика от практиката на немалко други агенции. "
Новото стратегическо оръжие Xaxis ще позволи на WPP групата да бъде много по-обективна по отношение на избора на медии за рекламни инвестиции и осигуряването на точен анализ за своите рекламодатели, уточни Лессер.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване