06/29/11 18:41
(http://www.klassa.bg/)

Джокович спря сензацията Томич и е на полуфинал с Цонга

Новак Джокович е първият полуфиналист в мъжката схема на "Уимбълдън", след като сърбинът победи на 1/4-финалите сензацията Бърнард Томич с 3:1 сета (6:2, 3:6, 6:3, 7:5). Поставеният под номер две в схемата Джокович бе затруднен от австралиеца, чието представяне на "Уимбълдън" бе почти сензационно, като се има предвид, че Томич е едва 158-и в световната ранглиста. На полуфиналите Джокович ще срещне победителя от сблъсъка между Федерер и Цонга, който не беше завършил до редакционното приключване на броя.
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова във вторник приключи участието си на "Уимбълдън" с високо вдигната глава, след като загуби с 3:6, 7:6 (5), 2:6 в 1/4-финалната фаза на турнира от чехкинята Петра Квитова. Трисетовата драма продължи 118 минути, като в крайна сметка изключително мощната физически Квитова, номер осем в света, взе победата и се класира за полуфиналите. Голямото предимство на чехкинята бяха мощните й сервиси - 9 аса (срещу само един на Пиронкова), както и големият брой уинъри - 54 (срещу 10 за Пиронкова). Дългоочакваният двубой на корт номер едно започна с повече от три часа и половина закъснение заради проливния дъжд в Лондон и се превърна в перлата на днешния ден. С участието си на 1/4-финала Цветана Пиронкова си осигури 500 точки за ранглистата на УТА и 137500 лири от наградния фонд. Тя обаче ще падне с 15 места в световната ранглиста. Така от понеделник пловдивчанката ще бъде на 48-о място в класацията на УТА с 1151 точки. Водачка в схемата ще остане Каролин Вожнячки (Дания) с 9915 точки, а белгийката Ким Клайстерс ще запази втората си позиция със 7625 точки. Полуфиналистките на "Уимбълдън" Виктория Азаренка (Беларус) и Мария Шарапова (Русия) пък имат шансове да изместят Вера Звонарьова от третата позиция. В спор за място на финала Азаренка ще се изправи срещу Петра Квитова. В другия полуфинал съпернички са Забине Лисицки (Германия) и Мария Шарапова (Русия).
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване