06/30/11 17:44
(http://www.klassa.bg/)

"Райфайзен рисърч": Еврото ще поскъпне

Единната европейска валута в скоро време може да достигне курс 1,50 долара, прогнозира „Райфайзен рисърч“ вчера. Анализаторите на австрийската банка смятат, че очертаващият се лихвен диференциал между ЕЦБ и Фед, както и избягването на дългов колапс в Гърция ще са от полза за еврото.
Съотношението между швейцарския франк и еврото е по-неясно. Докато спадът към 1,10 би трябвало да бъде избегнат при овладяване на гръцката финансова криза, то мотивът за защита все още подкрепя очакванията за ограничено движение в курса евро/швейцарски франк в рамките на 1,20– 1,25 през втората половина на годината.
Според икономистите на „Райфайзен“ темповете на растеж в еврозоната през 2011 г. ще варират в широки граници, като средният ръст на БВП ще е 2% при 3,3% за Австрия и 3,6% за Германия. Предвид предстоящото оповестяване на резултатите за второто тримесечие на компаниите възможно е да има оживление в по-рисковите категории инвестиции: акции и корпоративни облигации. Банката вижда потенциал в отрасли като IT, енергетика, стоки, служещи за защита, суровини, промишленост и финанси.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване