06/30/11 15:44
(http://www.klassa.bg/)

Франк Синатра "възкръсна" в София

На летище София кацна едно нетипично американско семейство. Тя се казва Мария, той - Монти. Мария Айдем, по произход полякиня, вече много години споделя живота си с Монти. Монти Айдем вече много години е посветил живота си на...Франк Синатра.
В продължение на двадесет години Монти, който започва кариерата си като радиоводещ във Филаделфия, пише сценарии за телевизионни комедии, както и за звезди като Джон Уейн, Боб Хоуп, Пол Анка, Уили Нелсън, Дийн Мартин и за самия Франк Синатра.
След това нещо се променя и Монти минава от другата страна на камерата. И започва да прави това, което най-много обича – един спектакъл. Грандиозен спектакъл, с който отдава почит на певеца и актьора с усмихнатите сини очи. Да, точно така, става дума за Франк Синатра. Един от любимците на Америка (и не само), наричан още Гласът (The Voice) или просто Франки, който прекарва 60 години от живота си на сцената и въпреки че обявява „пенсионирането си” през 1971-ва, последната си песен през публика изпява чак през 1995 г. - The Best is Yet to Come.
Определят Монти като най-добрия интерпретатор на Франк Синатра, а шоуто му, обиколило цяла Америка, се счита за най-успешния трибют на певеца.
За софийската публика най-доброто предстои на 3 юли от 20 часа, когато Монти Айдъм заедно с Брас асоциация биг бенд ще представи на сцената на A to JazZ своя спектакъл с някои от вечните песни на Франк Синатра.
Утре, 30-и, в 14:00 ч, Монти ще гостува специално на шоуто на Ники Кънчев по Дарик радио, за да разкаже за работата си със Синатра, за това какво е да живееш живота на друг, както и подробности за предстоящото шоу с Брас асоциация биг бенд с диригент Ангел Заберски. Вечерта Монти ще изпее и няколко велики песни на синеокия гений в „Шоуто на Слави“ по bTV, където господин Айдем също ще е скъп гост.
A to JazZ - най-новото за града ни музикално събитие, ще премине под мотото „Америка на джаза” и ще бъде посветено на американския джаз от рождението му до днес. Трите фестивални дни ще проследят автентичните течения в джаза – от диксиленда от началото на 20-и век, през суинга на 30-те и 40-те, бибопа и мейнстрийма на 60-те и 70-те и легендарните песни на Франк Синатра, до някои от днешните модерни лица на джаза.
Фестивалът A to JazZ се осъществява с изключителната подкрепа на фондация „Америка за България”, както и с партньорството на Столична община – район „Оборище”, и на сдружение „Приятели на Докторската градина”.
Фестивалът е със свободен достъп за гражданите и гостите на града.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване