06/30/11 17:58
(http://www.klassa.bg/)

ЦСКА и "Левски" ще се срещнат в 11-ия кръг на "А" група

ЦСКА и „Левски“ ще играят дербито помежду си в 11-ия кръг. Това отреди тегленият вчера жребий за новия сезон в "А" група. Символичен домакин на дербито, което от новия сезон ще се играе само на "Васил Левски", са "червените". ЦСКА и „Левски“ няма да са домакини в един и същи кръг от предстоящия шампионат в "А" група. Това реши БФС след изричното настояване на полицията. От МВР искат двата гранда да се разминават за срещите си в София, за да може да е по-лесно охраняването на двубоите им. Също така беше решено от общо четирите столични клуба само два да са домакини в даден кръг. По настояване на МВР бяха "разминати" и евентуални домакинства в един и същи кръг още на отборите на „Светкавица“ (Търговище) и „Лудогорец“, както и на „Калиакра“ и „Черно море“. „Академик“ (София) пък ще провежда домакинските си срещи през предстоящия сезон на стадион "Българска армия", съобщиха от ръководството на "студентите". На стадион "Академик" започна основен ремонт и този сезон няма да има възможност там да се провеждат каквито и било спортни мероприятия.
В първия кръг на 6 август (събота) ни очакват две столични дербита – най-старото между „Левски“ и „Славия“ и това между „Локомотив“ (Сф) и ЦСКА. Шампионът „Литекс“ ще приеме „Берое“. Хитът „Лудогорец“ пък е домакин на „Локомотив“ (Пд). Първият кръг предвижда и едно морско дерби - „Черноморец“ срещу „Калиакра“.
Новаците „Ботев“ (Враца) и „Светкавица“ си правят среща още в първия кръг.
Първото голямо дерби между считаните за фаворити за титлата „Левски“ и „Литекс“ е в шестия кръг на "Герена". Ловчанлии пък приемат другия основен претендент за титлата ЦСКА в предпоследния 14-и кръг. Шампионите имат най-лесен старт на сезона, като във втория кръг гостуват на „Видима“, а в третия приемат „Светкавица“. Първото по-сериозно препятствие за момчетата на Любослав Пенев идва в четвъртия кръг с гостуването на „Славия“.
На „Левски“ пък предстои тежко гостуване във Варна на местния „Черно море“ още във втория кръг, а веднага след това "сините" приемат Монтана. ЦСКА пък също има лесен старт на сезона. След дербито с „Локомотив“ "червените" приемат „Черноморец“, а след това гостуват на „Калиакра“. От БФС определиха 15 юли като дата, до която отборите могат да направят заявките си за стадиони, на които ще домакинстват в мачовете си от новия сезон. Поредната среща между Българския футболен съюз (БФС) и собствениците на клубовете в „А“ група така и не даде яснота около правата за излъчване на българското първенство през следващия сезон. Предстой нова среща в началото на юли.



Програма – 1-ви кръг
6 август

„Левски“ - „Славия“
„Локо“ (Сф) - ЦСКА
„Лудогорец“ - „Локо“ (Пд)
„Литекс“ - „Берое“
„Черноморец“ - „Калиакра“
„Миньор“ (Перник) - „Видима“
„Черно море“ - „Монтана“
„Ботев“ (Вр) - „Светкавица“ (Търговище)
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване