07/02/11 10:37
(http://e-vestnik.bg/)

Жертва ли е Васа Ганчева? Спор във форумите по повод смъртта й

Васа Ганчева. Снимка: от тв екрана

“Защо всеки, който се появи в предаването на Карбовски, умира?” – и такава реплика имаше сред коментарите в интернет по повод новината за смъртта на Васа Ганчева. Отново някои припомнят, че има такава  закономерност с няколко от героите на Карбовски. Може някой да е пропуснал, но неотдавна Карбовски се занимава отново със случая със заснетата със скрита камера Васа Ганчева, като беше критичен към нея. И за нещастие тя почина, с което предизвика много коментари, че е станала жертва на медийните атаки към нея.
Тя самата в своите статии остро атакуваше медии и журналисти. След като нейно предаване беше спряно по БНТ се набиваше на очи, че постоянно громи предаванията на националната телевизия в коментарите си.

Дали смъртта й е била предизвикана от това, че изведнъж стана мишена на обществен скандал и спорове? Диагнозата й (усложнения след операция за преплитане на червата) не може да се свърже пряко с резила, който предизвика за нея репортажът със скрита камера как тя си иска 1000 лв., за да пише хвалебствия като телевизионен наблюдател за едно от предаванията на продуцентите Иван и Андрей – същите, които тя години наред наричаше хлебарки, гномове и др.

Затова сега коментарите след смъртта й са противоречиви. Наред с обичайните в такива случаи реплики “Бог да прости” и “За мъртвите или добро, или нищо”, се очертават различни мнения – от една страна обвинения към продуцентите Иван и Андрей, че са нейни убийци, заради организираната скрита камера, от друга много коментатори не й прощават дори след смъртта това, че взе пари, за да пише хвалебствена рецензия.

Така една дългогодишна режисьорка в националната телевизия, преводачка, телевизионна критичка и журналистка ще се запомни главно с последното, което се е случило с нея – че беше уловена със скрита камера да взима хонорар срещу хвалба (или рушвет – в зависимост от гледната точка).

Ето някои извадки от форумите на в. “Дневник” и “Сега”:

Бог да я прости, но и при нея както и при патрона и Батето съдбата реши да си отидат опозорени. И колкото и хвалебствия да напишете горчивият вкус от катрана в медът остава. Защото всички знаем че и при двамата имаше катран. Но за съжаление в България вместо към катрана да добавим перушина ние пак се опитваме да захаросаме нещата. (dedoliben)

***
Каквото човек сам си направи, никой не може да му направи. За какво й беше да си иска пари, за да пише хвалебствия? За да стане за резил. Срамно беше, отвратително - ще ми дадете 1000 лв. и ще ме пише консултант. Аз ще ви хваля в една колона 3 седмици. Като си на тая възраст, ядеш, пиеш пушиш прекомерно, ами пази се да не се изложиш, щото и това се отразява на здравето. А писанията й бяха обида до обида. Всяка седмица. Андрей и Иван били хлебарки, гномове и т. н. Искра Ангелова била куха лейка с претенции и т. н. И на мен много неща от телевизиите не ми харесват, ама тия обиди от вестника няма да ми липсват хич. И тя, и Славков умряха като комедийни герои, доказано, че са корумпирани със скрита камера. (gicho)

***

Стига, бре хора! За мъртвите или добро или нищо! И аз се опитах да си спомня всичко добро след като чух новината, но по-добре НИЩО вместо да преиначаваме лошото, че даже да сочим за едва ли не убийци опусумите, които аз също не харесвам. Всички ще умрем, но не всички продаваме лъжи приживе. Васа Ганчева със сигурност е по-симпатична на читателите на “Дневник” от опусумите, но според мен е много злобно и несправедливо, да кълнеш така! (stitch)

***

Бог ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване