07/02/11 16:35
(http://radiomilena.com/)

Проект на Община Несебър в научно-практическа конференция за преодоляване на насилието в училищна среда

Община Несебър представи свой проект за превенция на насилието сред учениците на проведената наскоро научно-практическа конференция „Иновативни практики за превенция на насилието в училищната среда”, съобщават от Община Несебър. Чрез презентацията  „Да кажем стоп на насилието в училище, да бъдем приятели!” Десислава Цачева – главен експерт „Образование” в община Несебър, представи инициативата на общината за превенция на насилието в училище, която се реализира по метода „връстници обучават връстници” през учебната година в общинските училища. Конференцията, която се проведе в Бургас, е част от заключителния етап на проекта „Пет стъпки за преодоляване на насилието в училищната среда”, реализиран  в рамките на Програма „Учене през целия живот“ на Европейската комисия. В този проект РИО – Бургас е партньор на Областна дирекция на народната просвета в град Ерзурум, Турция. Местни партньори на РИО – Бургас в проекта са ПГ по туризъм „Иван Вазов“ – Слънчев бряг и Регионалната асоциация на училищните психолози и педагози – Бургас. След отчитането на дейността по проекта се състоя и среща на турските партньори по проекта с представители на Дирекция „Образование, култура и международно сътрудничество” на община Несебър.

По време на срещата представителите на двете институции на местната власт обмениха информация и мнения за състоянието и перспективите на образователната инфраструктура в своите региони, както и за взаимодействието на институциите на държавната и местната власт в областта на образованието. Искрен интерес у гостите предизвика осигурената от община Несебър модерна, съвременна материално-техническа база в детските и учебни заведения във всички селища на общината, възможностите, които общината осигурява за повишаване квалификацията на педагогическите кадри, както и многото граждански инициативи и дейности с децата и учениците от цялата община.

Презентацията на проекта на община Несебър може да се разгледа на специализирания сайт „Образование Несебър” / www.obrazovanie-nesebar.com /.

 

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване