07/03/11 17:49
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ показа 48 кандидати за кметове

48 номинации за кметове на общини представиха вчера от ГЕРБ. „Убедени сме, че представените кандидати почти 100 процента ще бъдат избрани за кметове, и не сме мислили за политически решения при евентуален неуспех“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.
Повечето от кандидатите за градоначалници присъстваха в залата, пристигнали по думите на Цветанов с личните си автомобили и за своя сметка. От раздадените биографични справки стана ясно, че сред тези кандидат-кметове има 5-има депутати, 7 областни и зам. областни управители и 23-ма действащи кметове. 6 от тези 48 са жени.
Цветанов лично представи всеки един, оцени шансовете за успех и припомни как са протекли в съответната община последните кметски избори. Стана ясно, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ вече е одобрила доста повече номинации, но „по стратегически причини“ обявяването им ще става поетапно. В отговор на журналистически въпрос Цветан Цветанов за пореден път каза, че за София няма по-изявен кандидат от Йорданка Фандъкова, която отсъствала от представянето заради претоварения си работен график. Справката с графика на столичния кмет показа, че в часа, когато започна брифингът на ГЕРБ, Фандъкова е планирала да открие обновена част от Южния парк, но мероприятието се е отменило заради лошото време. Със служебна ангажираност бе обяснено и отсъствието на издигнатия за втори мандат кмет на Бургас Димитър Николов, когото Цветанов определи като един от най-одобряваните политици от ГЕРБ.
Петима народни представители, съгласили се да заменят законотворчеството с кметските грижи, са Иван Алексиев, Георги Андонов, Живко Тодоров, Ангел Даскалов и Светомир Михайлов. Алексиев ще се състезава в Поморие, където е и ръководител на местната структура на ГЕРБ. Георги Андонов ще се кандидатира в Гоце Делчев. Той оглавява местната структура на ГЕРБ-младежи. Живко Тодоров е издигнат в Стара Загора на мястото на досегашния кмет Светлин Танчев, който е отказал втори мандат, за да има повече време за научна дейност. Ангел Даскалов ще се бори за поста във Велинград. Кандидатурата на Светомир Михайлов в Балчик е издигната от местната партийна структура, чийто шеф е.
ГЕРБ отчита като грешка коалиционното си споразумение с ВМРО в Пловдив и дадената през 2007 г. подкрепа за кмета Славчо Атанасов, коментира Цветан Цветанов. Сега е номиниран областният управител Иван Тотев. Областните управители на Разград Валентин Василев, на Русе Пламен Стоилов и на Шумен Димитър Александров също ще се борят за кметски постове.
Всеки от нашите кандидати има свое лице, свое излъчване и е спечелил лично доверието на гражданите, изтъкна Цветан Цветанов. Попитан, дали обиколките из страната на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов не влияят на местните структури, Цветанов бе категоричен, че в процеса на номинациите по места няма нищо предопределено, а самият Борисов почти винаги се съгласявал с позицията на организациите по места.
Във връзка с обявената от премиера Борисов подкрепа за пореден мандат на кметовете на Варна Кирил Йорданов, на Сливен Йордан Лечков и на Враца Костадин Шахов председателят на националния предизборен щаб каза, че окончателните решения предстоят, но тези имена присъстват в изпратените от общинските структури на ГЕРБ номинации. Според Цветанов в морската столица Кирил Йорданов е добра и успешна кандидатура; Йордан Лечков е допринесъл много за развитието на Сливен, а във Враца д-р Шахов се справя изключително добре. Същото се отнасяло и за кмета на Каварна Цонко Цонев, когото ГЕРБ подкрепя за нов мандат.


Номинираните

Бургас – Димитър Николов, кмет от ГЕРБ
Поморие – Иван Алексиев, депутат от ГЕРБ
Разлог – Красимир Герчев, кмет от ГЕРБ
Сандански – Георги Баханов, зам. областен управител на Благоевград
Гоце Делчев – Георги Андонов, депутат от ГЕРБ
Симитли – Александър Костов
Струмяни – Валентин Чиликов, кмет от ГЕРБ
Разград – Валентин Василев, областен управител на Разград
Добрич – Детелина Николова, кмет от ГЕРБ
Русе – Пламен Стоилов, областен управител на Русе
Борово – Иван Попов, кмет от ГЕРБ
Сливо поле – Валентин Атанасов
Стара Загора – Живко Тодоров, депутат от ГЕРБ
Раднево – Юлиян Илчев, кмет от ГЕРБ
Казанлък – Галина Стоянова, зам.областен управител на Казанлък
Пловдив – Иван Тотев, областен управител на Пловдив
Шумен – Димитър Александров, областен управител на Шумен
Елхово – Петър Киров, кмет от ГЕРБ
Пещера – Стелиян Варсанов, кмет от ГЕРБ
Велинград – Ангел Даскалов, депутат от ГЕРБ
Монтана – Людмил Сандов
Георги Дамяново – Дилян Димитров, кмет от ГЕРБ
Бойчиновци – Славей Костадинов, кмет от ГЕРБ
Берковица – Димитранка Каменова, зам. областен управител на Монтана
Чипровци – Анатоли Първанов
Асеновград – Христо Грудев, кмет от ГЕРБ
Раковски – Иван Антонов, кмет от ГЕРБ
Троян – Минко Акимов, кмет от ГЕРБ
Елин Пелин – Галя Георгиева, кмет от ГЕРБ
Етрополе – Богомил Георгиев, кмет от ГЕРБ
Правец – Никола Нитов
Долна баня – Владимир Джамбазов, кмет от ГЕРБ
Пирдоп – Антоанета Илиева, кмет от ГЕРБ
Ботевград – Георги Георгиев
Нова Загора – Николай Грозев, кмет от ГЕРБ
Златоград – Мирослав Янчев, кмет от ГЕРБ
Рудозем – Николай Бояджиев, кмет от ГЕРБ
Доспат – Антим Пържанов, (член на ДПС и подкрепен от ДПС на избори 2007)
Аксаково – Атанас Стоилов
Бяла – Анастас Трендафилов, кмет от ГЕРБ
Кюстендил – Никола Татарлиев
Елена – Дилян Млъзев
Лясковец – Ивелина Гецова, кмет от ГЕРБ
Павликени – Христо Дишев
Сухиндол – Димитър Гърбов
Горна Оряховица – Добромир Добрев
Балчик – Светомир Михайлов, депутат от ГЕРБ
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване