07/03/11 17:50
(http://www.klassa.bg/)

ДНЕС протестира срещу цените на водата и тока

Стотици протестираха срещу монополите и високите цени на ток, парно, вода и горива. С ритуално шествие на каруца с триглав змей, всяка от главите на който символизира ток, вода и парно, стартира протестният митинг, който беше организиран от Движението за национално единство и спасение ДНЕС в столицата вчера.
Протестът се проведе под наслов "Заедно срещу безобразията на монополите и ценовия терор". Каруцата, теглена от човек вол – символ на изнемощелия от ценовия терор български народ, бе дарена за отглеждане на ДКЕВР, в чиято роля се превъплъти известният певец Дичо. Енергийният регулатор нахрани обилно триглавото чудовище със сметки за ток, парно и вода, като през цялото време беше освиркван от множеството, събрало се в емблематичната за най-новата ни история градинка при "Кристал". Да подкрепят протеста на гражданите, дойдоха известни личности, между които Кристина Димитрова, Камелия Тодорова, Николай Урумов, Дани Милев, Дичо и др.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване