07/03/11 16:05
(http://www.klassa.bg/)

Мародери грабят изоставени домове във Фукушима

Полицията в префектура Фукушима арестува група местни младежи, които разграбвали домовете, напуснати от жителите на района след аварията в местната АЕЦ през месец март тази година, предаде ИТАР-ТАСС.
Петима млади японци, най-големият от които е на 21 години, са заподозрени за ограбването на десетки къщи. В резултат на обиск в жилищата на петимата са намерени близо 100 компютъра и различни битови уреди. След разпитите младежите признали, че са нахлували в домовете, за да търсят пари за забавления.
Междувременно в зоната на АЕЦ "Фукушима 1" завърши строежът на временен вълнолом, който може да издържи удар от вълна цунами с височина 7-8 метра. Според експертите такава вълна може да връхлети централата при ново земетресение със сила 8 по скалата на Рихтер. Новата изкуствена бариера е с дължина 362 метра. Височината на вълнолома над нивото на океана е 14 метра.
Броят на жертвите от стихийното бедствие достигна 15 527 души, съобщи Главното полицейско управление на страната. За безследно изчезнали се водят 7102 души, а заради стихията и досега близо 112 000 души са настанени във временни убежища. Разходите на правителството за възстановяване на разрушените райони ще бъдат около 16,9 трилиона йени (210 милиарда долара). Щетите от аварията във "Фукушима 1" могат да достигнат 133 милиарда долара.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване