07/03/11 17:53
(http://www.klassa.bg/)

МВР ще кръщава акции с имена на съдии, които пускат престъпници

Следващите операции на МВР ще бъдат назовавани с имената на съдиите, които са пуснали крадците преди това под парична гаранция. Това заяви в събота вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов след операция с кодово име „Защитените“. Полицията задържа десетима банкови обирджии в нощта срещу събота. Мишена на бандитите бил клон на ДСК на площад "Александър Батенберг", където по данни на полицията е имало над 1 млн. лева. Групата пристигнала на мястото около 23 часа и опитала да заглуши СОТ-а, но ги е притеснил СОТ, за който те не знаели, и са избягали.
След 00.30 ч бандата, която е била наблюдавана от МВР от един месец, за втори път е напуснала мястото. В последвалото нощно преследване полицията е задържала десет души - Мишо Кривия, Сашо Кюстендилеца, Ники Куфара, Любо Гъзара, Васко З., Илиян Хрътката, Иван Турчина, Пешо Крадеца, Калин В. и Стоян Мозъка.
Премиерът Бойко Борисов поздрави МВР за успешната реализация на акция „Защитените“. „Това беше една много добра операция. От самото начало бях информиран и аз. Половината от тази група съм ги арестувал и аз”, заяви Борисов. Премиерът бе категоричен, че е крайно време тези хора да получат осъдителни присъди за много дълго време.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване