07/03/11 15:54
(http://www.klassa.bg/)

Чудовищните имения на милиардерите достигат цени от 200 млн. долара

Чудовищните имения на милиардерите могат да достигнат цени от порядъка на 200 млн. долара според класация на списание „Форбс“. 26-годишният основател на Facebook - Марк Цукерберг, може и да се е сдобил наскоро с дом в Пало Алто за 7 млн. долара, но покупката му изглежда направо скромна в сравнение с къщите и апартаментите на някои други богаташи. Много от най-заможните хора в света не пестят ресурси, когато става въпрос за мястото, където живеят. Те са готови да инвестират в мегаименията си десетки и стотици милиони долари, за да задоволят изтънчения си вкус.
Например индустриалният милиардер Айра Ренарт притежава дом за 200 млн. долара (според данъчната оценка), разположен на площ от около 4 хил. кв. м. Недвижимият имот носи името „Феър Файлд“ и се намира в Сагапонак, Ню Йорк. Той разполага с 29 спални, 39 бани и е един от най-големите еднофамилни домове в Америка и вероятно – най-скъпият. Освен вече изброените помещения, имението разполага с 3 салона за хранене, 3 плувни басейна, два огромни двора, оранжерия и театър със 164 места. Сред глезотиите влизат още баскетболно игрище, фитнес зала и писта за боулинг. Собствена електроцентрала захранва всички съоръжения с ток.
На другия бряг, руският милионер Юри Милнер наскоро се изръси с над 100 млн. долара за къща, вдъхновена в стила на френски замък. „Силикон Вели Меншън“ е построена на площ от 2300 кв. м в Калифорния, Лос Алтос Хилс. Имението разполага с открити и закрити басейни, тенис кортове, бална зала и изба. Ако имотът на Ренарт е най-скъпият в страната, то този на Милнер е прекият му конкурент за титлата.
Друг гигантски имот е този на Либет Джонсън, наследница на фамилната компания Johnson & Johnson. Имението „Вандербилт“ в Ню Йорк е тип градска къща и струва около 48 млн. долара. То е разположено на площ от над 1100 кв. м. Предишният му собственик е друга богата наследница – Слоан Линдеман Барнет, дъщеря на бившия милиардер Джордж Линдеман.
Петият най-богат човек в света - Лари Елисън, е изхарчил стотици милиони долари за къщи, включително наскоро придобитото имение „Поркупайн Крийк“ с голф игрище, басейн и амфитеатър, разположено на площ от 240 акра. Калифорнийският дом на милиардера струва около 43 млн. долара.
Друг руски милиардер – Дмитрий Риболовлев, си е закупил имение на брега на океана. „Мезон дьо Л'амити“ е разположено в Палм Бийч, Флорида, на площ от над 5500 кв. м. Предишен собственик на имота беше Доналд Тръмп. Любопитно е, че този дом разполага с гараж за почти 50 автомобила.
Стивън Коен, хедж-фонд магнат, е придобил през 1998 г. за почти 15 млн. долара „Краун Лейн“ в Гринуич, Кънектикът, на площ от 3200 кв. м. Имението също разполага с баскетболно игрище, закрит басейн, ледена пързалка и др. Предметите на изкуството в нея са оценени на около 750 млн. долара.
Интересен имот е този на инвестиционния гуру Рон Барън. Той е закупил около 40 акра земя с излаз на океана за над 100 млн. долара с намерението да строи имение. Все още обаче не е изпълнил предвидения строителен план за „Фъртър Лейн де Менил“.
Интересна е историята на още едно имение на богаташ. „Каза Син Номбре“ в Палм Бийч, Флорида, е оценена на почти 60 млн. долара. То разполага с басейни, статуи и шест къщи на брега на океана. Любопитното е, че имотът се е оказал завещан от собственика му - Джон Клуге, на Колумбийския университет.
Панорамният апартамент в „Тръмп Тауър“ на Доналд Тръмп се оценява на 50 млн. долара. С почти 2800 кв. м площ, квартирата на милиардера заема последните 3 етажа на сградата и е обсипана със злато, бронз и мрамор.
Сред милиардерите със скъпи имоти се нарежда и водещата Опра Уинфри. „Промисед Ленд“ в Монтесито, Калифорния, е струвало около 50 млн. долара през 2001 г. Имението на медийната кралица е над 2100 кв. м, разположено на площ от 40 акра с над 600 розови храста и други екстри.
Вторият по богатство в света - Бил Гейтс, също разполага с един от най-скъпите имоти. По данъчна оценка високотехнологичната недвижима собственост „Занаду 2.0“ струва над 120 млн. долара. Освен електрониката, имението разполага с подводна музикална система, огромен по размер фитнес салон, библиотека и други екстри.
„Парк Авеню“ в Ню Йорк е триетажният апартамент на Стивън Шварцман. Той е оценен на около 30 млн. долара през 2001 г. и някога е принадлежал на Джон Рокфелер. Разполага с 35 стаи, билярд, сауна, фитнес и др. екстри.
„Тайндъл Пойнт“, разположен на брега, включва 3 резиденции, две къщи и два дока, които са перфектни за яхтата на инвеститора милиардер Джеф Грийн.
Друг компютърен цар – Майкъл Дел, живее в истински „Замък“ в град Остин, Тексас. Имението има гледка към езерото, басейн, фитнес и строга охрана.
„Бел Хейвън“, отново в Гринуич, Кънектикът, е имението на хедж-фонд мениджъра Джон Тюдор Джоунс-втори. Разположената на 3.5 акра къща е купена през 1994 г. за скромните 10.7 млн. долара. През зимата, за Коледа, тя се превръща в истински спектакъл на светлини.


„Феър Файлд“


„Силикон Вели Меншън“


„Вандербилт“


„Поркупайн Крийк“


„Мезон дьо Л'амити“


„Краун Лейн“


„Фърдър Лейн де Менил“


„Каза Син Номбре“


Панорамният апартамент в „Тръмп Тауър“


„Промисд Ленд“
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване