07/04/11 18:22
(http://www.klassa.bg/)

60 души са арестувани за "черно тото" в Турция

Почти 60 души, сред които и президентът на шампиона “Фенербахче“, вече са сред арестуваните в Турция заради подозрения в уреждане на мачове. Това съобщи Анадолската информационна агенция. Полицията извърши арестите в акция в 15 провинции, в която претърси клубни офиси и задържа редица футболисти и административни служители. 
"Ако дори и 5 процента от арестуваните се окажат виновни, това би било пагубно за турския спорт. Надявам се всичко това да приключи добре и да изчисти футбола в страната", заяви изпълняващият длъжността председател на управляващата партия - Хюсеин Джелик. 
Освен президента на „Фенербахче“ Азиз Йълдъръм, за разпит са задържани и други хора от ръководството на клуба, както и бившият турски национал Юмит Каран, настоящите национали на страната Сердар Кулбилге и Серкан Чалик. Арестуван е и нигерийският национал Емануел Еменике, който скоро бе продаден от „Карабюкспор“ на „Фенербахче“ за 9 милиона долара.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване